Welkom

Een goed begin van de decembermaand. Ik heb mijzelf een cursus webdesign voor ‘WordPress” getrakteerd. Ik vond het wel eens tijd worden dat ik wat meer thuis ging raken in de bouw van een fatsoenlijke website, waar een bezoeker vrolijk van wordt als deze een bezoek brengt. En zie hier, het eerste resultaat is er al. Ik ben niet ontevreden, al zeg ik het zelf!

Hier vind je alle informatie over ons web-radio station. Inclusief de juiste players.

Via de Lokale omroep Landsmeer en ook online via mixcloud kun je luisteren naar het wekelijkse 2 uur durende radio programma van Willem van Rijn.

Voor de vormgeving van onder andere het web-radio station hebben we een aantal cursussen gevolgd om ook daar in thuis te raken. 

Hier is Willem van Rijn [Maurice Haring] in zijn studio in de periode dat hij nog muziek draaide met gebruik van CD spelers en jingle machines. De opkomst van digitale media was inmiddels al in volle gang.

Over…

Maurice Haring is op 10 Oktober 1964 geboren in het Noord-Hollandse Landsmeer. Het opgroeien in een dorp met als buurgemeente Amsterdam heeft zo zijn voordelen. Wonen en leven in een fijn en gezellig dorp, maar toch met op fietsafstand de drukte van de stad binnen handbereik. Zijn liefde voor de muziekhobby is begonnen op de slaapkamer aan de Vossestaartstraat 1 in Landsmeer.

Maurice Haring

Als kind van een jaar of 7, 8 luisterde hij al naar de transistor radio waar via de AM middengolf de uitzendingen waren te volgen van o.a. radio Veronica en radio Noordzee. Het was een echte muziek liefhebber. Zijn oudere broer kocht al af en toe een 7 inch singletje en ook zijn ouders hadden in een soort van harmonica koffer enige LP’s en een handje vol met wat single’s. Hij weet het nog goed, een paar kerst singles met kerkelijke liederen erop, een LP met muziek van Cor Steijn, Frank Sinatra, The four Aces, Dean Martin, Mahelia Jackson, Toon Hermans en Henk Elsink. Het was niet zijn smaak, maar het fenomeen muziek drager sprak hem wel aan. Een aantal jaren later, zo rond zijn 14e jaar, moest er toch een mengpaneeltje komen en een paar draaitafels. Zijn eerst verdiende centjes werden opgebracht door een klus bij een lokale supermarkt waar er op een zondag moest worden geteld voor een balans. Via zijn broer die daar werkte mocht hij komen helpen ondanks dat hij volgends de wet dat nog niet mocht. Hij kreeg aan het eind van de dag zijn geld en kocht daarvan met wat hulp van zijn ouders zijn eerste ‘Philips’ draaitafel. En toen die ene draaitafel er was, werd er doormiddel van een soort van dubbel plug in een ingang op zijn radio versterker, de draaitafel van zijn ouders met die nieuwe van hem afgewisseld. mixen zonder schuif zeg maar. Het duurde niet lang of er kwam een tweede draaitafel en mengpaneel. Maurice ging in de vakanties een baantje zoeken om zo geld te kunnen sparen voor apparatuur. Weer iets later kwam er de verkoop van non stop muziek cassettes bij om zijn hobby te kunnen blijven voeden. 

RADIO stations

Maurice Haring is in zijn hoedanigheid als “Willem van Rijn” op drie radio stations actief. Op zijn eigen web-radio druk met de non-stop programma’s. Via de Lokale Omroep Landsmeer, met zijn programma’s  “top 40 toen” en “Oud en Nieuw” en via db962 met zijn programma “zondagmiddag radio” waarin hij voornamelijk house en disco/dance draait

Top 40 toen webradio is 24-7 non-stop muziek met alleen maar de beste top 40 hits ooit gemaakt. De Nederlandse top 40, Dance top 40, Billboard top 40, album top 40, hardrock top 40, Motown top 40. Uit al die top 40 lijsten maken wij een afgestemde playlist voor onze luisteraar voor op het juiste moment.. 

Via de Lokale Omroep Landsmeer maakt “Willem” de top 40 toen, hij draait een oude top 40 lijst van de huidige week, echter zet hij de klok een aantal jaren terug in de tijd. Dit wekelijkse programma is iedere zondag middag van 16:00 tot 18:00 uur te beluisteren in de Ether van Landsmeer en omstreken  via FM 105.7 Mhz. via de kabel 103.3 Mhz of online via de website www.lokaleomroeplandsmeer.nl

db962 is eind jaren 70 in Amsterdam begonnen als DECIBEL radio. Na een moeizame start werd het uiteindelijk één van de best beluisterde en meest populaire commerciële radio station van Noord-Holland. Ze draaide de allernieuwste muziek, vooral veel disco en dance, meestal in de 12 inch uitvoeringen. Sinds 2015 zijn een aantal oudgediende weer opgestaan om deze zender met een aantal nieuwe collega’s weer nieuw leven in te blazen. Via DAB+ en een web-stream zijn ze 24-7, veelal non-stop on air, met af en toe in het weekend wat gepresenteerde programma’s