Wie ben ik Al héél wat jaren radio maken

Hoi Ik ben Maurice Haring en al vanaf mijn 14e jaar bezig met muziek en radio maken. Nog vanuit de illegale radio periode had ik voor mezelf een schuilnaam bedacht. Mijn vader was in die tijd werkzaam bij de BOSCH importeur voor auto onderdelen en witgoed in Amsterdam. Het bedrijf heten ‘Willem van Rijn’ en daar waren ook stikkers van, dus ik dacht, prima, dan heb ik meteen stikkers voor mezelf 😉


het blijft een passie

Mijn eerste uur radio, opgenomen op een cassette bandje nam ik mee naar school, waarna een mede leerling die dezelfde hobby had, deze mee naar huis nam en deze in de avond, via zijn zelf gebouwde zendertje uitzond. Hij woonde in Amsterdam-Noord en ik in Landsmeer. In de dikker ruis kon ik net mezelf horen kletsen en de muziek horen die ik aan en af kondigde. Het was niet heel hoogstaand. Een aantal weken later zat ik met mijn leraar wiskunde, Jaap Schilder, te kletsen over muziek en radio en al snel bleek, dat hij de zelfde hobby bleek te hebben, maar dan via een zender in Monnickendam. Ook bleek hij de DJ te zijn van de lokale bar-dancing in Landsmeer, waar ik voor die tijd gezien mijn jonge leeftijd nog nooit geweest was. Hij vroeg mij voor zijn stationnetje een bandje te maken en zou hem dan gaan uitzenden in zijn regio. Ik kon zelfs de zender thuis ontvangen met ook nog eens minder ruis dan via de zender van mijn schoolkameraad. We hebben dit nog maanden volgehouden en “Willen van Rijn” klonk door de noord-Hollandse ether via DRA radio vanuit Monnickendam.